Συμψηφισμός Προστίμων Ν4178 – KANEPE Cost Estimation

Έναρξη λειτουργίας εφαρμογής συμψηφισμού προστίμων Ν4178

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ για τον συμψηφισμό του 50% των προστίμων για τα αυθαίρετα με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει στους πολίτες ένα επιπλέον κίνητρο να συνεργαστούν με το μηχανικό τους και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 4178 για τα αυθαίρετα, οι διατάξεις του οποίου πρόσφατα κρίθηκαν συνταγματικές από το ΣτΕ. Οι πολίτες πλέον μπορούν να συμψηφίσουν το μισό του προστίμου του αυθαιρέτου τους με εργασίες και υλικά ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας.

Το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο για χρήση της εφαρμογής του συμψηφισμού από το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015.

Με αφορμή τα άνω, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε  πως η 3DR ENGINEERING SOFTWARE έχει αναπτύξει το προϊόν 3DR.KANEPE Cost Estimation.

Γενικά:

Το KANEPE Cost Estimation αποτελεί εργαλείο εκτίμησης του συνολικού κόστους επεμβάσεων(εργαστηριακών ελέγχων, μελέτης και ενισχύσεων) που θα προκύψει από τον έλεγχο κτιρίου κατά ΚΑΝ.ΕΠΕ. (ΦΕΚ 42/Β/20-01-2012).
Εμπεριέχει αποτελέσματα βάσης δεδομένων αποτελούμενης από δεκάδες κτήρια λυμένα με τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. Εξελιγμένοι αλγόριθμοι αξιοποιούν την βάση δεδομένων για να εξαχθούν συμπεράσματα για το εκάστοτε κτίριο που ενδιαφέρεται ο Μηχανικός.
Με το KANEPE Cost Estimation ο Μηχανικός μπορεί εύκολα και γρήγορα να εκτιμήσει το συνολικό κόστος των εργαστηριακών μετρήσεων, της μελέτης και των ενισχύσεων που θα προκύψει από τον έλεγχο ενός κτιρίου κατά ΚΑΝ.ΕΠΕ ανάλογα με:

  • Την επιλεγείσα επιτελεστικότητα.
  • Την δεδομένη Σ.Α.Δ (Στάθμη Αξιοπιστίας Δεδομένων) των Μηχανικών Ιδιοτήτων των υλικών (Σκυρόδεμα /Χάλυβα /Τοιχοπληρώσεις).
  • Την δεδομένη Σ.Α.Δ (Στάθμη Αξιοπιστίας Δεδομένων) των Γεωμετρικών Ιδιοτήτων.
  • Την λήψη ή όχι, των τοιχοπληρώσεων στους υπολογισμούς.
  • Τις τεχνικές – κατασκευαστικές δυνατότητες τις περιοχής.
  • Την υπάρχουσα κατάσταση της κατασκευής.

Με αυτόν τον τρόπο ο Μηχανικός και ο ιδιοκτήτης, είναι δυνατόν να έχουν μια καλή εικόνα για τα κόστη που επρόκειτο να προκύψουν – συμψηφιστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

© 3DR Engineering Software - All Rights Reserved

Web Design and DevelopmentAboutnet logo

Shopping cart image

Το καλάθι μου

Cancel

Το καλάθι είναι άδειο

Υποσύνολο
€0.00
APPLY
Shopping cart
0
Μετάβαση στο περιεχόμενο