Αλλαγές στα Ενεργειακά Πιστοποιητικά – Προσφορά 3DR

Επεκτείνεται και στα κτίσματα που είναι μικρότερα των 50 τ.μ. η υποχρέωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ). Το εν λόγω πιστοποιητικό ήταν υποχρεωτικό τα τελευταία χρόνια για όλα τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται ή πωλούνται στη χώρα, εφόσον όμως ήταν μεγαλύτερα των 50 τ.μ. Πλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2016, η έκδοση ΠΕΑ θα είναι υποχρεωτική και για τα μικρότερα ακίνητα, εφόσον αυτά αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής (μίσθωσης ή πώλησης).

Πρόκειται για μία από τις νέες υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στο νόμο 4122/2015, που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Παράλληλα, από το νέο έτος, καθίσταται υποχρεωτική η ανά πενταετία επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης των κτιρίων, εφόσον αυτά διαθέτουν συστήματα με λέβητες ονομαστικής ισχύος από 20 έως 100 kW και ανά δύο χρόνια, αν τα κτίρια διαθέτουν λέβητες ισχύος υψηλότερης των 100 kW (ή ανά τέσσερα χρόνια αν χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο).Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου ή τον βαθμό υπαιτιότητας του υπευθύνου.

Επιπλέον, δόθηκε εκ νέου παράταση στην προθεσμία πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών (έως τις 30 Ιουνίου 2016).

Η 3DR θέλοντας να ενισχύσει το έργο των Μηχανικών, προσφέρει έκπτωση 25% στο 3DR. KENAK. Επιθεώρηση. Η προσφορά ισχύει έως 31/12/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες: sales@3dr.eu

© 3DR Engineering Software - All Rights Reserved

Web Design and DevelopmentAboutnet logo

Shopping cart image

Το καλάθι μου

Cancel

Το καλάθι είναι άδειο

Υποσύνολο
€0.00
APPLY
Shopping cart
0
Μετάβαση στο περιεχόμενο